Wat met je huid in de winter ?

Ook je huid is niet dol op de winter

Als je al dacht dat jij je soms ellendig voelt in de winter, nou, dat is nog niets vergeleken met jouw huid! Deze vindt dit jaargetijde namelijk helemaal niet leuk. Ze klaagt net zo hard als jij als je door de kou over straat loopt. En als jij behaaglijk in een warme kamer zit heeft je huid het nog steeds hard te verduren. De centrale verwarming zorgt namelijk voor droge lucht waardoor jouw huid uitdroogt. Genoeg redenen om haar eens goed te verwennen.

Voor elk seizoen zou je een andere gezichtscrème moeten gebruiken. In de zomer heeft je huid baat bij lichte emulsies. Deze laten de huid goed ademen. In de winter kan je beter met een vettere crème smeren. Maar het houdt natuurlijk niet op bij je gezicht. Ieder stukje huid heeft een aparte verzorging nodig. Bij het grootste deel van je lichaam kan je volstaan met een goede bodylotion. De delen die met het gure winterweer te maken krijgen hebben extra aandacht nodig. Je handen bijvoorbeeld. Als je voelt dat deze droger worden ben je eigenlijk al te laat. Je kan dit voorkomen door ze dagelijks in te smeren met een hydraterende crème. Als je handen zo droog zijn geworden dat ze aanvoelen als schuurpapier heb je een rijke, voedende handcrème nodig die minimaal  vitamine A en retinol bevat. En een goed paar leren handschoenen voor als je de straat op gaat kunnen je handen ook waarderen.

Ook je voeten hebben het in de winter niet gemakkelijk. Als je dichte schoenen draagt kunnen zij minder goed ademen. En dat terwijl je iedere dag een kwart liter vocht verliest via je voeten. Doe die schoenen daarom snel uit als je thuis komt en verzorg je voeten regelmatig met een goede voedende zalf.

atrikel geschreven door Kim Vos

Beslist.nl

Advertenties

4 thoughts on “Wat met je huid in de winter ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s